Se alla

2023-03-23 Isak Abramowicz ny vice ordförande

Vid Liberalerna Danderyd konstituerande styrelsemöte efter årsmötet den 7 mars, då Fredrik Pallin, Enebyberg, valdes till ny ordförande i föreningen utsågs Isak Abramowicz, Djursholm, till ny förste vice ordförande.
Isak Abramowicz har en lång liberal karriär bakom sig, bland annat som nära medarbetare till dåvarande industriministern Erik Huss (fp), senare landshövding i Göteborg och dessförinnan verkställande direktör i Dagens Nyheter AB.
Isak Abramowicz, född i Borås och med universitetsstudier i Lund, har varit medarbetare i många stora företag men också en lång tid verksam revisor i dåvarande Riksrevisionsverket.

Styrelsen beslöt att vänta med att utse ny andra vice ordförande på grund av att den föreslagna inte kunde delta i styrelsemötet. Skälet var gott: Pågående barnsbörd.

Till ny sekreterare utsågs Annika Linde, Danderyd, tidigare statsepedemiolog och 2018-2022 regionfullmäktig i Region Stockholm.
Annika Linde är sedan valet 2022 andra vice ordförande i Danderyds kommunfullmäktige och vice ordförande i en av de två ekonomiskt tyngsta delarna i den kommunala förvaltningen, Utbildningsnämnden.

Som kassaförvaltare omvaldes Gunnar Andrén, Stocksund, tidigare riksdagsledamot (bl.a. vice ordförande i skatteutskottet) och riksgäldsfullmäktig, och under femton år kommunfullmäktigeledamot i Danderyd.
Gunnar Andrén har tidigare varit föreningens ordförande och är styrelseledamot sedan 1991.

I styrelsen i övrigt ingår kommunalrådet Birgitta Lindgren, Enebyberg, kommunullmäktigeledamöterna Desirée Lindqvist, Djursholm, och Hellen Wohlin, Djursholm, samt kommunala förtroendemannen Rose-Marie Danielsson, verksam som företagare.